AJDOVA KAŠA S POROM IN GOBAMI

02.17.2014

POTREBUJEMO:

250 g ajdove kaše

150 g gob

1 por

2 stroka česna

sol

 

PRIPRAVA:

Najprej skuhamo ajdovo kašo. Kuha se jo na podoben način kot riž. 1 skodelica ajdove kaše in 2 skodelici vode. Kuhamo od 5-8 minut, oziroma do primerne mehkobe zrnJa. V kolikor imate raje mehkejšo, jo kuhajte nekoliko dlje.

 

Dodatek pripravimo posebej.

Na žlički olja popražimo por in česen ter dodamo na liste narezane gobe. Na hitro popražimo dokler se gobe ne zmehčajo, po želji lahko dodate začimbe po okusu (sol,...). Nato vmešamo kuhano ajdo in jed je pripravljena. Lahko jo jemo samostojno ali kot prilogo k mesu.

 

Dober tek vsem!

Please reload

Izbor najboljših

AJDOVA KAŠA S KISLO REPO

13/06/2019

1/10
Please reload

Zadnje objave

28/12/2015

3/7/2015

Please reload

Naslov

Darja Kürner

Mošnje 18/e 

4240 Radovljica

T 040 857 818

darjakurner@gmail.com

EKO DARJA je vključena v program

razvoj podeželja

PRP-EU-SLO-barvni.jpg

-    10 Kmetijsko-okoljska-podnebna plačila, 
-    11 Ekološko kmetovanje, 

Preberi o nas:

Kontrolira SI-EKO 001

Kmetijstvo Slovenije