top of page

ŠPAGETI IZ KVINOJE Z RAKCI

POTREBUJEMO:

250 g špagetov iz kvinoje in s paradižnikom

(dobi se jih v Vita Care trgovini)

Polovica brokolija

1 por

200 g gob

250g gamberov

Sojina omaka

Oluščena konopljina semena

Sončnično hladno stiskano olje

Polovica velike čebule

PRIPRAVA:

Najprej odtajamo gambere, če ste jih kupili zamrznjene. Ko se gamberi odtajajo, si pripravimo zelenjavo. Brokoli narežemo na majhne koščke, jaz uporabim predvsem majhne glavice, stebla pa porabim za juho. Nato na tanke kolobarje narežemo še por, čebulo in gobe.

Ko imamo vso zelenjavo narezano, najprej zavremo vodo za špagete. Medtem, ko se špageti kuhajo, začnemo s pripravljanjem omake. Na olju najprej popražimo čebulo in dodamo por ter najprej malce pomešamo, da por spusti svoj sok. Nato dodamo še brokoli in gobe ter pustimo da se zelenjava praži in duši. Če se por prijema na dno posode lahko zalijete z nekaj vode. Vso zelenjavo osolimo po svojem okusu in kuhamo toliko časa, da postane mehka (predvsem brokoli in gobe).

Ko ocenite, da je zelenjava gotova, jo s kuhalnico umaknemo na rob posode in v isto posodo dodamo še rakce. Ko zakrknejo (po parih minutah) jih zmešamo skupaj z zelenjavo in po okusu dodamo še sojino omako (dve veliki jušni žlici sta lahko že dovolj).

Medtem ste že skuhali in odcedili špagete, ki jih pripravite na krožnik in čeznje dodate omako z rakci. Za še bolj zdravo in polnovredno jed, po vrhu potresite še dve veliki žlici oluščene konoplje. Ta bo popestrila jed in ojačala okus.

Dober tek!

Izbor najboljših
Zadnje objave
bottom of page