RIŽ S PRILOGO PIŠČANCA Z BUČKAMI
POTREBUJEMO:
150g riža
200 g purana (2 kosa prsi)
1 bučka
1 por
pol čebule
Oluščena konoplja
PRIPRAVA:
Današnji recept je lahko ideja za lahko kosilo ali večerjo. Najprej si pripravimo sestavine. Na majhne koščke narežemo purana in ga rahlo osolimo. Bučko narežemo na tanke trakce (ne na krogce, saj bučka narezana na trakce doda drugačen okus). Narežemo še 1 por in nasekljamo čebulo.
Ko imamo pripravljeno zelenjavo, začnemo s kuhanjem riža. Dve skodelici riža, damo v 4 skodelice vode in rahlo osolimo. Medtem, ko se riž kuha, pripravimo prilogo.
Na olju prepražimo čebulo in dodamo por. Ko por spusti malce vode dodamo bučke. Pustimo, da se zelenjava praži, dokler bučke ne postanejo mehke. Če se zelenjava lepi na dno, dodajte malce vode, da se zelenjava ne prismodi. Nato zelenjavo umaknemo na rob posode, dodamo malo žličko olja in pripravimo še koščke piščanca. Ko meso zakrkne, ga zmešamo skupaj z zelenjavo in še malo pustimo na zmernem ognju, da se okusi prepojijo.
Medtem odcedimo riž in ga pripravimo na krožnik ter dodamo prilogo. Za še bolj polnovredno jed riž ali prilogo posujemo z oluščeno konopljo.
Dober tek!