KUS KUS Z ZELENJAVO IN MORSKI LIST V KORUZNI SRAJČKI

03.03.2014

POTREBUJEMO:

(za 2 osebi)

200 g Kus kusa

1 brokoli

1 por

5 šampinjonov

Sojino omako

2x file morskega lista

Koruzni zdrob

Sončnično olje 

 

Konopljino olje

Oluščeno konopljo

 

PRIPRAVA:

Najprej pripravimo zelenjavo, ki jo bomo kasneje vmešali v Kus kus. Kot vedno zelenjavo najprej narežemo na koščke in nato začnemo s kuhanjem. 

 

V ponvi ali woku najprej segrejemo sončnično olje (hladno stiskano, nerafinirano). Na njem prepražimo pol velike čebule in dodamo še por, brokoli in gobe. Vse skupaj rahlo osolimo. Pustimo, da zelenjava postane mehka, nato dodamo jušno žlico sojine omake, malo kajenskega popra in kurkumo. Vse skupaj zmešamo.

 

Kus kus pripravimo zelo enostavno. V skledico stresemo 200g kus kusa ter ga prelijemo z vrelo vodo. Pustimo par minut, da zrna nabreknejo, nato kus kus dodamo v ponev k omaki in dobro premešamo.

 

Morski list najprej osolimo. Na plitev krožnik stresemo koruzni zdrob in vanj povaljamo file morskega lista. Nato segrejemo olje v ponvi in popečemo file.

 

FINALE:

Za piko na na krožnik pripravimo file morskega lista v koruzni srajčki in za prilogo dodamo kus kus z zelenjavo. Po lastni želji jed še izboljšate (predvsem glede polnovrednosti obroka) z majšo žličko konopljinega olja, ki ga hladnega polijemo po kus kusu ali pa na jed potresete oluščeno konopljo.

 

Dober tek in lep začetek tedna!

 

 

 

 

 

Please reload

Izbor najboljših

AJDOVA KAŠA S KISLO REPO

13/06/2019

1/10
Please reload

Zadnje objave

28/12/2015

3/7/2015

Please reload

Naslov

Darja Kürner

Mošnje 18/e 

4240 Radovljica

T 040 857 818

darjakurner@gmail.com

EKO DARJA je vključena v program

razvoj podeželja

PRP-EU-SLO-barvni.jpg

-    10 Kmetijsko-okoljska-podnebna plačila, 
-    11 Ekološko kmetovanje, 

Preberi o nas:

Kontrolira SI-EKO 001

Kmetijstvo Slovenije