top of page

JAGODNO-ŠPINAČNI SMOOTHIE S KONOPLJO

POTREBUJEMO:

(za dve osebi)

1 banana

15 jagod

Sveža špinača

Začimbe:

Kurkuma

Cimet

Dodatki:

Konopljina moka

PRIPRAVA:

Začela se je sezona jagod. Ne še s tistimo domačimi jagodami, a se jim je težko upreti. V mešalnik narežemo jagode in banano ter dodamo svežo špinačo (lahko je tudi zmrznjena- v tem primeru bo smoothie hladnejši). Prelijemo z vodo in zmešamo v srednje gosto zmes. Dodamo še ščepec cimeta za aromo in kurkumo ter žlico konopljine moke, ki bo sestavine še dodatno povezala in smoothie naredila nasiten in polno hranlji.

ZAKAJ JAGODE?

Jagode so odlično sadje, saj iamjo tako kot zelena zelenjava čistilno funkcijo. Vsebujejo pa tudi elagično kislino, ki učinkovito nevtralizira rakotvorne snovi ter favinoide, ki preprečujejo delovanje rakotvornih snovi in znižujejo raven slabega holesterola LDL.

ZAKAJ ŠPINAČA?

Špinača je ena izmed najmočnejših protirakavo delujočih vrst hrane.

Špinača je v tej kombinaciji odličen vir klorofila, ki zavira pretvorbo nitratov v kancerogene snovi. Ta je učinkovit edino v presni špinači, s kuhanjem pa uničimo te pomembne bioaktivne sestavine, ki zavirajo pretvorbo. V špinači prevladuje vsebnost bazično delujočih rudin, ki so ključnega pomena za nevtralizacijo zalog kislih ostankov prehrane, zaradi slabe, predelane in nekakovostne hrane. Spodbuja tudi delovanje jeter in pripomore k bolj zdrvavim sluznicam , kar pomeni manjšo okužbo dihal in prebavnih težav. Sok špinače odlično pospešuje prebavo.

Špinača torej spodbuja razstrupljevanje telesa, poživlja in uravnoveša presnovo in dviga telesno odpornost. V kombinaciji s konopljino moko, ki telesu zagotavlja vse pomembne aminokisline in beljakovin je to odličen napitek za krepitev telesa.

Izbor najboljših
Zadnje objave
bottom of page