POLPETI Z AJDOVO KAŠO IN KONOPLJO S KROMPIRJEM IN PRILOGO
POTREBUJEMO:
200 g ajdove kaše
500 g mletega mesa
Krompir
200 g gob
3 jajca
2 bučki
Sol
Origano
Oluščena semena konoplje
Kokosovo maslo
Danes objavljam idejo za odlično, sveže spomladansko kosilo za čez vikend. Naše kosilo se je včeraj sončilo na terasi, kot je opaziti na fotografiji:)
PRIPRAVA:
Najprej skuhamo krompir v oblicah, saj se kuha najdlje. Nato pripravimo zmes za polpete.
Polpeti:
Skuhamo ajdovo kašo. (2 skodelici ajdove kaše+ 4 skodelice vode, osolimo, kuhamo 15-20 min). Skuhano ajdovo kašo zmešamo z mletim mesom in dodamo 3 jajca. Vse skupaj zmešamo v zmes, osolimo po okusu, dodamo še origano in malo zmletega česna za aromo ter 2 žlici oluščene konoplje. Pripravljeno maso z rokami oblikujemo v polpete in jih popečemo na kokosovi masti.
Priloga:
Izbrano zelenjavo, gobe in bučke, narežemo na koščke. V ponev dodamo kokosovo mast in najprej popražimo čebulo, nato dodamo gobe in bučke in po okusu osolimo. Za boljši okus lahko dodamo ščepec česna. Kuhamo dokler se zelenjava ne omehča.
Ko pripravimo vse tri jedi jih postrežemo na krožnik. Za dekoracijo lahko uporabimo oluščena konopljina semena.
Vse sestavine se povezujejo v harmonijo okusov po sveži pomladi. Čez vikend si vzemite čas in uživajte. Dober tek!