KROMPIR S KORENČKOM V ŠPINAČI
POTREBUJEMO:
250g špinače
250g krompirja
50g korenja
Oluščena semena konoplje
Žlica pririne moke
Maslo
Strok česna
PRIPRAVA:
Takšno kosilo je narejeno zelo hitro, je preprosto in zelo okusno.
V vodi skuhamo krompir in korenje in rahlo osolimo. Istočasno skuhamo tudi špinaco. Kuhan krompir in korenje nato pretlačimo, ter dodamo žličko masla, da se zelenjavi bolje prepojita.
Če imate špinačo v celih listih, skuhano najprej damo v mešalnih, da dobimo sesekljano obliko. V kolikor ste kupili zamrznjeno špinačo jo le skuhate v vodi. Nato v ponvi razstopimo kokosovo mast in na njej popražimo žlico pirine moke, da porumeni. Dodamo strt česen, malo premešamo nato prilijemo nekaj špinačne vode še enkrat pomešamo in počakamo, da se česen malce razkuha. Nato dodamo špinačo, počakamo da zavre in kuhamo 10 min.
ŠPINAČA:
Špinača se je izkazala za rastlino z močnim protirakavim delovanjem. Spodbuja odpornost telesa in nevtralizira kancerogene in drugačne strupene snovi, ki jih dobimo v telo z dihanjem in hrano ter nastajajo v njem med presnovo. Pripomore tudi k ostrejšemu vidu in bolj zdravim sluznicam.
Naslednjič nekaj več o sveže iztisnjenem soku iz špinače!
Dober tek.