AJDOVA ZLEVANKA Z OCVIRKI IN BUČNIM OLJEM

04.07.2014

POTREBUJEMO:

3dl mleka

1 jajce

6 žlic ajdove moke

2 žlici konopljine moke

3 ml bučnega olja

Sol

Ocvirki

 

PRIPRAVA:

Zlevanka je posebna slovenska jed. Jaz sem ajdovi moki dodala še konopljino in nastala je čudovita jed. Mleko, jajce in moki zmešamo. V maso dodamo bučno olje in vlijemo v prej namaščen pekač. Enakomerno potrosimo z ocvirki (po želji, lahko jih tudi izpustite) in damo v pečico. Pečemo dobrih 10 min. Zlevanko vzamemo iz peči in jo pokapamo z bučnim oljem. 

Kose zlevanke lahko namamžemo tudi s kislo smetano ali rikoto ali po lastnem okusu.

 

Dober tek!

Please reload

Izbor najboljših

AJDOVA KAŠA S KISLO REPO

13/06/2019

1/10
Please reload

Zadnje objave

28/12/2015

3/7/2015

Please reload

Naslov

Darja Kürner

Mošnje 18/e 

4240 Radovljica

T 040 857 818

darjakurner@gmail.com

EKO DARJA je vključena v program

razvoj podeželja

PRP-EU-SLO-barvni.jpg

-    10 Kmetijsko-okoljska-podnebna plačila, 
-    11 Ekološko kmetovanje, 

Preberi o nas:

Kontrolira SI-EKO 001

Kmetijstvo Slovenije