POLPETI Z AJDOVO KAŠO IN SEZAMOM
POTREBUJEMO:
2 jajca
500 g mlete govedine
1 čebula
500g ajdove kaše
Kapre
Črne olive
1 por
3 stroki česna
Himalajska sol (bolj mineralno bogata sol)
PRIPRAVA:
Najprej skuhamo ajdovo kašo v rahlo oslojeni vodi, približno 10 min, oziroma toliko časa, da povre vsa tekočina.
Zmes za polpete:
Zmešamo mleto meso 200g kuhane kaše, dodamo dva stepena jajca. Na kokosovi masti prepražimo čebulo in česen ter to dodamo v zmes. Dodamo začimbe po okusu: sol, poper, majaron in baziliko. Vse skupaj dobro zmešamo. Iz zmesi oblikujemo kroglico in jo povaljamo v zmesi polnozrnatega zdroba in rjavih sezamovih semen. Kroglico sploščimo in jo spečemo na kokosovi masti (oziroma sončničnem olju).
Priloga:
Preostanek ajdove kaše uporabimo za prilogo. Na kokosovem maslu na hitro dušimo na drobno razrezan por, dodamo še kapre in narezane črne olive. Dodamo še 3 stroke strtega česna in zmešamo. Nato dodamo ajdovo kašo in dobor premešamo.
Takšno kosilo sodi med bogate beljakovinske obroke z nizkim glikemičnim indeksom.