top of page

PALAČINKE IZ KONOPLJINE IN PIRINE MOKE

POTREBUJEMO:

Konopljina moka

Pirina moka

3 jajca

Riževo mleko

Kokosovo mleko

1 dl Radenske

Bio Vanilijev sladkor

Rjav trsni sladkor

Krema:

Kokosovo mleko

Banana

Borovnice

Zmleti lešniki

PRIPRAVA:

PALAČINKE:

Najprej zmešamo jajca (rumenjak+beljak) v rahlo maso, dodamo žlico Rjavega trsnega sladkorja in ščepec vanilijevega sladkorja. Nato dodamo 300 ml rižovega mleka in žlico kokosovega mleka, da dodamo nekaj maščobe ter dodamo 1 dl radenske, da so palačinke bolj rahle. (Če uporabite kravje mleko, kokosovega mleka ni potrebno dodati). Vse skupaj zmešamo in dodamo še 1/3 konopljine moke in 2/3 pirine moke. (1 čajno skodelico konopljine moke+ 2 skodelici pirine moke). Zmešamo v gosto zmes za palačinke.

(Maso prilagodite svojemu okusu, če imate radi debelejše palačinke, dodajte več moke, da bo masa gosta. V kolikor so vam ljubše tanjše, naj bo masa manj gosta.

Nato stopimo kokosovo maščobo in spečemo palačinke.

NADEV:

Tokrat sem za nadev naredila posebno kremo, in sicer sem v blenderju zmešala 1 banano, 150g borovnic, dodala sem dve žlici kokosovega mleka ter 3 žlice zmletih lešnikov. Vse skupaj zmešamo v gosto zmes. Če jeste mlečne izdelke, lahko dodate še dve žlici grškega jogurta, da bo krema bolj "trda".

DODATKI:

Za dekoracijo sem pripravila še svež, na kocke narezan, mango, melono in cele pražene lešnike. Lahko pa posujete še z zmletimi mandlji.

Seveda, pripravite tudi katerokoli drugo kremo ali namaz za v palačinke.

Izbor najboljših
Zadnje objave
bottom of page