PALAČINKE IZ KONOPLJINE IN PIRINE MOKE
POTREBUJEMO:
Konopljina moka
Pirina moka
3 jajca
Riževo mleko
Kokosovo mleko
1 dl Radenske
Bio Vanilijev sladkor
Rjav trsni sladkor
Krema:
Kokosovo mleko
Banana
Borovnice
Zmleti lešniki
PRIPRAVA:
PALAČINKE:
Najprej zmešamo jajca (rumenjak+beljak) v rahlo maso, dodamo žlico Rjavega trsnega sladkorja in ščepec vanilijevega sladkorja. Nato dodamo 300 ml rižovega mleka in žlico kokosovega mleka, da dodamo nekaj maščobe ter dodamo 1 dl radenske, da so palačinke bolj rahle. (Če uporabite kravje mleko, kokosovega mleka ni potrebno dodati). Vse skupaj zmešamo in dodamo še 1/3 konopljine moke in 2/3 pirine moke. (1 čajno skodelico konopljine moke+ 2 skodelici pirine moke). Zmešamo v gosto zmes za palačinke.
(Maso prilagodite svojemu okusu, če imate radi debelejše palačinke, dodajte več moke, da bo masa gosta. V kolikor so vam ljubše tanjše, naj bo masa manj gosta.
Nato stopimo kokosovo maščobo in spečemo palačinke.
NADEV:
Tokrat sem za nadev naredila posebno kremo, in sicer sem v blenderju zmešala 1 banano, 150g borovnic, dodala sem dve žlici kokosovega mleka ter 3 žlice zmletih lešnikov. Vse skupaj zmešamo v gosto zmes. Če jeste mlečne izdelke, lahko dodate še dve žlici grškega jogurta, da bo krema bolj "trda".
DODATKI:
Za dekoracijo sem pripravila še svež, na kocke narezan, mango, melono in cele pražene lešnike. Lahko pa posujete še z zmletimi mandlji.
Seveda, pripravite tudi katerokoli drugo kremo ali namaz za v palačinke.