ŠMORN IZ KONOPLJINE IN AJDOVE MOKE
POTREBUJEMO:
2/3 ajdove moke
1/3 konopljine moke
Vanilijevo riževo mleko
Agavin sirup
Kokosova maščoba
3 jajca
1 zavitek Bio vanilijevga sladkorja
priloga:
sveže marelice
Domača marmelda iz divjih brusnic
PRIPRAVA:
3 jajca penostavo vmešamo, dodamo 500 ml vanilijevega rižovega mleka in mešamo cca. 3 min. Nato dodamo 2 čajni skodelici ajdove moke (lahko je tudi pirina, ki ima več lepka) in eno skodelico konopljine moke. Dodamo še zavitek bio vanilijevega sladkorja v prahu in žlico agavinega sirupa.
V ponvi nato segrejemo kokosovo mast in pripravimo praženec, tako kot pripravljate navadnega.
Če boste uporabili ajdovo in konopljino moko, bo jed brezglutenska in primerna tudi za ljudi s celiakijo. Jed bo v tem primeru tudi beljakovinsko veliko bolj bogata. Ker nobena moka nima glutena in lepka je praženec potrebno peči malce dlje časa, da se masa ne sprime.
Odlična in zdrava jed. Za dodatek pa lahko uporabite tudi čežano ali katerokoli drugo marmelado ali sadje.