top of page

HOKAIDO BUČA V PIRE KROMPIRJU Z DUŠENO GOVEDINO

POREBUJEMO:

Polovico Hokaido buče

Mlad krompir

2 bučke

150 g svežih šampinjonov

Goveje meso

Oluščena konopljina semena

Kokosova maščoba

Čebula

PRIPRAVA:

Pirekrompir iz hokaido buče:

Hokaido buče in krompir narežemo na kocke in ju skupaj skuhamo v slani vodi. Ko se buče in krompir zmehčajo odlijemo 2/3 vode, ostalo pa pretlačimo v pire krompir.

Dušena govedina

Na kokosovi maščobi prepražimo čebulo. Nato dodamo na listke narezeno goveje meso. Po okusu osolimo in dodamo začimbe, ki jih uporabljate za meso. (poper, zelena,..). Ko meso zakrkne, dodamo malo vode, da se govedina duši v lastnem soku.

Priloga:

Na kokosovi maščobi prepražimo strok česna, nato pa dodamo bučke in gobe. Po okusu solimo in kuhamo toliko časa, da se zelenjava zmehča.

Serviramo na krožnik in posujemo z oluščenimi konopljinimi semeni. Dober tek!

Izbor najboljših
Zadnje objave