PIRINE IN KORUZNE ŽEMLJICE
POTREBUJEMO:
300g pirine moke
100g koruzne moke
300-400ml mineralne vode (Radenska)
7g Soda Bikarbona
1 čajna žlička soli
1 žlica olivnega olja
PRIPRAVA:
Pripravimo točno količino moke pirine in koruzne moke in ju zmešamo. Dodamo 7g sode - bikarbone, žličko soli in žlico olivnega ekstra deviškega olja. Nato počasi dodajamo vodo in sproti mešamo v gosto maso. Vodo dodajajte počasi in sproti spremljajte, da masa ostaja dovolj gosta. (Zmes mora biti tako gosta, da jo lahko mesite z rokami).
Žemljice lahko spečemo v modelu za mafine. Prostorčke za testo najprej namažite z oljem, nato z roko oblikujte kepice in napolnite model za mafine. testo naj sega do roba odprtin na modelu. Pri peki žemljice narastejo vsaj za 1x oz. 2x - podobno kot mafin.
Jaz sem poskusila tudi z vzhajanjem 30 min na 60C v pečici, čeprav se testo ni veliko vzdignilo. Nato sem pekla 35 min na temperaturi 220 C.