KRALJEVE PALAČINKE
Palačinke ostajajo ena najbolj enostavnih in okusnih sladkih jedi. Tokrat smo sadje spreminjali v marmalede in skuhali jagodno in marelično marmelado s cimetom. Sledila je logična poteza priprave lahkih beljakovinskih pirinih palačink.
POTREBUJEMO:
3 jajca
400 ml Radenske
400 g pirine moke
2 žlički agavinega sirupa
100 ml kokosovega mleka
Vanilin ekstrakt
Kokosovo olje
NADEVI:
Domača jagodna marmelada
Domača marelična marmelada s cimetom
Navaden jogurt
Sveže sadje: domače maline, banane (po želji)
PRIPRAVA:
Najprej pripravimo testo za palačinke. Penasto umešamo 3 jajca. Dodamo 400 ml radenske in mešamo.
Nato dodamo 2 žlički agavinega sirupa in kanček vanilevega ekstrata, nato počasi dodajamo še moko,da dobimo gladko gostejšo maso. Na dobro pregreto ponev razstopimo kokosovo olje in spečemo palačinke...