KRALJEVE PALAČINKE

Palačinke ostajajo ena najbolj enostavnih in okusnih sladkih jedi. Tokrat smo sadje spreminjali v marmalede in skuhali jagodno in marelično marmelado s cimetom. Sledila je logična poteza priprave lahkih beljakovinskih pirinih palačink.

POTREBUJEMO:

3 jajca

400 ml Radenske

400 g pirine moke

2 žlički agavinega sirupa

100 ml kokosovega mleka

Vanilin ekstrakt

Kokosovo olje

NADEVI:

Domača jagodna marmelada

Domača marelična marmelada s cimetom

Navaden jogurt

Sveže sadje: domače maline, banane (po želji)

PRIPRAVA:

Najprej pripravimo testo za palačinke. Penasto umešamo 3 jajca. Dodamo 400 ml radenske in mešamo.

Nato dodamo 2 žlički agavinega sirupa in kanček vanilevega ekstrata, nato počasi dodajamo še moko,da dobimo gladko gostejšo maso. Na dobro pregreto ponev razstopimo kokosovo olje in spečemo palačinke...

IMG_3391.jpg

IMG_3392.jpg

IMG_3405.jpg

IMG_3399.jpg

IMG_3398.jpg

IMG_3396.jpg

Izbor najboljših
Zadnje objave