AJDOVA KAŠA S TARTUFI IN GOBAMI

POTREBUJEMO:
- Hladno luščena ajdova kaša
- Beli šampijoni (gobe)
- Vloženi suhi paradižnik v olju
- Sol
- Tartufata
- Stročji fižol
KAKO NAREDIMO?
Najprej v vodi skuhamo hladno luščeno ajdovo kašo. (Hladno luščena pomeni, da za luščenje zrna ni uporabljen postopek s paro, ki ajdo že prvič skuha. Za hladno luščenje se uporabljajo posebni mlinski kamni, ki počijo ovojnico, zrno pa ohrani še vse hranilne vrednosti - PREVERITE NA EMBALAŽAH).
Istočasno, kot kuhamo kašo, v posebni posodi kuhamo tudi fižol.
Ajdova kaša se kuha od 15-20 min. Vmes si pripravimo gobe. Kuhano ajdovo kašo odstavimo, ko se pokuha vsa voda in zrno nabrekne. Nato v posebni ponvi pogrejemo žličko olivnega olja in 3 suheparadižnike, ki so bili vloženi v olje ter dodamo na koščke narezane gobe. Dodamo še konico žličke tartufate in vse skupaj dobro premešamo.
Posrežemo na krožnik in na vrhu okrasimo s kuhanim stročjim fižolom. Ljubitelji tartufof lahko dodate še malo tartufate, ki bo tvorila omamen vonj ter povezala vse okuse.
Dober tek!