KONOPLJIN KRUH

01.19.2018

Sestavine
400 g pirine moke
100 g konopljine moke
1 žlička
himalajske soli
17 g kvasa
1 žlička sladkorja
1 žlica olivnega olja
mlačna voda


Moki pomešamo med sabo. Na dnu posode v moki naredimo jamico in vanjo dodamo kvas ter sladkor.

Dodamo malo vode in premešamo ter pustimo stati 10 minut. Nato dodamo še sol in vodo (po potrebi) ter zamesimo voljno testo.

Mesimo vsaj 7-10 minut.
Pustimo vzhajati 45 minut. 

Po tem času testo še enkrat pregnetemo in maso nato prestavimo v pekač za kruh ter pustimo vzhajati še 30 do 40 minut. 

 

Pečemo 40 minut v vnaprej ogreti pečici na 180ºC.

 

 

Tags:

Please reload

Izbor najboljših

AJDOVA KAŠA S KISLO REPO

13/06/2019

1/10
Please reload

Zadnje objave

28/12/2015

3/7/2015

Please reload

Naslov

Darja Kürner

Mošnje 18/e 

4240 Radovljica

T 040 857 818

darjakurner@gmail.com

EKO DARJA je vključena v program

razvoj podeželja

PRP-EU-SLO-barvni.jpg

-    10 Kmetijsko-okoljska-podnebna plačila, 
-    11 Ekološko kmetovanje, 

Preberi o nas:

Kontrolira SI-EKO 001

Kmetijstvo Slovenije