top of page

eko čaji

KONOPLJIN ČAJ

Konopljin čaj dobimo s sušenjem konopljinih cvetov in listov tik preden seme dozori, ko rastlina vsebuje obilo smol in eteričnih olj. 

 

Konopljin čaj pomirja, sprošča, preprečuje škodljive posledice stresa, odlično se meša z drugimi zelišči npr. koprivo, posušenimi listi ribeza ter posušenim suhim sadjem.

AJDOV ČAJ

Ajdov čaj dobimo s sušenjem ajdovih cvetov in zelenih listov. Najbolj koristna zdravilna učinkovina je rutin, naravni oksidant, ki razkraja maščobe in s tem čisti kapilare in  na ta način preprečuje nastanek krčnih žil. Pomaga tudi pri težavah s hemeroidi. Krepi imunski sistem in pomaga uravnavati krvni sladkor ter holesterol. Rutozid ali rutin zmanjšuje preveliko prepustnost kapilar in povečuje mikrocirkulacijo - pretok krvi v kapilarah. Posledica krepitve kapilar je preprečevanje edemov, izboljšajo se tudi znaki venskega popuščanja.

 

Mesto delovanja v kapilarah endotelij - notranja plast žilne stene, kjer rutozid deluje kot zaviralec hialuronidaze. Ta encim razgrajuje hialuronsko kislino, ki skrbi za uravnavanje prepustnosti žilne stene. Koncentracija hialuronidaze se poveča pri venskih procesih - žilna stena postane ohlapna in prepustna, posledica pa je nabiranje vode v tkivu, oziroma edemi.

 

Tudi v poskusih na živalih je rutinozid zmanjšal, oziroma preprečil nastanek umetno povzročenih edemov.

 

Poleg venskega popuščanja so ugodni učinki na krepitev kapilar zaželeni tudi pri drugih bolezenskih stanjih npr. pri diabetični retinopatii, hemeroidih,...

 

EKO MEŠANICA - ZA POGRET

40g... 6 Eur

KONOPLJA, META, AJDA

40g....6€

EKO METIN ČAJ

40g... 6€

Please reload

bottom of page