top of page

EKO MEŠANICA

Ideja se je rodila v Mošnjah na Gorenjskem, saj smo iz doma pridelanih žit sestavili mešanico, ki jo tudi sami uživamo ZaZajtrk. Mešanico sestavljajo pirini kosmiči, konoplja in lan, ki so postali osnova za zajtrk, večerjo, kot obrok pred treningom ali po njem.

 

Zakaj je ZaZajtrk tako dober?

Ker vsebuje vse sestavine, ki uravnotežijo vaš obrok in vsebujejo vse bistvene sestavine, ki jih vaše telo potrebuje za optimalno delovanje. Še posebej je primeren za zajtrk, saj je mešanica nasitna, vendar ne obremeni prebavil. ZaZajtrk vsebuje idealno razmerje med ogljikovimi hidrati, beljakovinami in omega 3 maščobnimi kislinami. Oluščena konoplja in konopljina moka pa tudi uravnavata vaš apetit, saj zmanjšujeta željo po »slabi« in sladki hrani.

EKO DARJA_33.jpg
EKO DARJA_34.jpg

NOVO

Z OVSENIMI

KOSMIČI

100%

EKOLOŠKO

vse sestavine so pridelane

in vzgojene v

MOŠNJAH

NA GORENJSKEM

Pirini kosmiči

Za piro velja, da je popolno živilo, saj vsebuje vse življenjsko pomembne snovi, in sicer v idealnem razmerju, ki ne obremenjuje prebavil. Z njenim uživanjem telesu, poleg sestavljenih in enostavnih ogljikovih hidratov, ponudimo tudi lahko prebavljive beljakovine (20 odstotkov). Pira je zelo bogata z rudninami in vitamini, vsebuje predvsem veliko vitaminov B-kompleksa, pa tudi vitamine A, D in E ter fosfor, mangan, magnezij in železo. V telesu pira deluje nevtralno, tako kot ajda, namočena ali kuhana zrna pa izločajo sluz, ki so zelo dobra za razstrupljanje telesa. Hkrati blaži stranske učinke nekaterih zdravil, kot so antibiotiki, in daljšo uporabo odvajal. Beljakovine se po zgradbi razlikujejo od pšeničnih beljakovin, zaradi tega piro zelo dobro prenašajo ljudje, ki so alergični na beljakovine drugih žit (na primer pšenično). Njena vsebnost življenjsko pomembnih stvari, je v ravno pravem razmerju za človeško telo, hkrati pa s tem ne obremenjuje želodca ali otežuje dela prebave, zato je priporočljiva tudi za prehrano bolnih ljudi. Pira pomaga prebavljati ogljikove hidrate in zmanjšuje gnitje beljakovin v črevesju. 

 

Oluščena konoplja

je popolno živilo, saj vsebuje visoko vrednost proteinov, nenasičenih maščobnih kislin, ogljikove hidrate, vitamine in minerale. Z luščenjem se odstrani samo trda ovojnica, zrna in vlaknine. Vse ostale učinkovine se ohrani, zato je enakovredna konopljinemu olju, le da vsebuje še beljakovine in ogljikove hidrateono.

 

Laneno seme

je polno omega 3 maščobnih kislin, lignanov in vlaknin med drugim pomaga preprečevati srčno-žilne in pljučne bolezni, diabetes ter preprečuje rakava obolenja, še posebej raka na dojkah, prostati in črevesju. Omega 3 maščobne kisline preprečujejo pojavljanje in rast tumorjev. Lignani varujejo pred rakom, saj preprečujejo delovanje encimov vpletenih v metabolizem hormonov ter motijo rast in širjenje tumorskih celic. Preprečuje srčno-žilne bolezni, saj visoke ravni omega 3 maščobnih kislin znižujejo »slab« LDL holesterol. Krepi zdravje črevesja. Preprečuje zaprtost, vlaži stene, bogat je z vlakninami in zmanjšuje verjetnost zapeke. Krepi imunski sistem in preprečuje vnetja. Dnevno uživanje lignanov v lanenih semenih uravnava krvni sladkor. Ker so lanena semena bogat vir omega 3 maščobnih kislin lahko pomagajo pri uravnavanju primerne telesne teže. Lanena semena so dobra za zdravo kožo. Redno uživanje pomaga pri suhi koži, koži občutljivi na sonce ali ob pojavljanju ekcemov.

 

Zdrobljena ajdova kaša

Ajda v mešanici poskrbi za uravnavanje holesterola in voskega krvnega tlaka. Razsikave so pokazale, da z rednim uživanjem ajde v telesu ostane več zdravega holesterola, krvni obtok je hitrejši in niža krvni pritisk. Njeni pozitivni učinki na telo so široki in raznoliki. Ajda med drugim vsebuje tudi veliko flavonoidov, ki delujejo protivnetno in protibiotično. Pripomore k dvigu imunskega sistema telesa in krepi telo, da se bori proti napadalcem, saj delujejo tudi kot antioksidanti.

 

 

sestavine

 

ZaZajtrk prihaja v dveh različnih mešanicah:

 

 

 

MEŠANICA 1:

PIRINI

KOSMIČI

Eko Pirini kosmiči, eko zdrobljena lanena semena, eko oluščena konoplja, eko zdroblejna ajdova kaša.

Cena: 8 €

Količina: 800 g

 

 

Kontrolira SI-EKO 001

Kmetijstvo Slovenije

MEŠANICA 2:

OVSENI KOSMIČI

Eko ovseni kosmiči, Eko zdrobljena lanena semena, eko oluščena konoplja, eko zdroblejna ajdova kaša.

Cena: 8 €

Količina 800 g

 

 

Kontrolira SI-EKO 001

Kmetijstvo Slovenije

EKO DARJA_33.jpg

 

 

NE VSEBUJE dodanih sladkrojev

JE PRIMEREN za diabetike

PRIMERNO za alergične na gluten iz pšenice

BOGAT VIR beljakovin in vlaknin

NE VSEBUJE oreščkov ali sadja

BOGAT z dietnimi vlakninami.

 

IDEALNA OSNOVA ZA UŽIVANJE

S SMOOTHIJI, MLEKOM, SADNIM SOKOM, JOGURTOM, SOJINIM MLEKOM,...

bottom of page