top of page

SMOOTHIE S KONOPLJINO MOKO

Zeleni smoothiji imajo najbolj očiščevalno in razstrupljevalno funkcijo. So idelni, kadar potrebujete nekaj lahkega, a vseeno nasitnega. Konopljina moka zmanjša občutek lakote.

Sestavine:

1 kivi

1 banana

1 kaki (Persimon, oziroma Vanilijev kaki)

Začimbe: cimet, kurkuma, ingver, klinčki

Super hrana:

pol žličke spiruline

2 čajni žlički konopljine moke (lahko tudi več. Dodate jo lahko po želji. Več moke boste dodali, bolj inteziven bo okus po konopljini moki)

Kozarec vode (lahko tudi več, odvisno, kako gost smoothie želite)

Zakaj je dober?

Takšen smoothie je idealen nadomestek obroka, kadar ste v stiski s časom ali pa v službi nimate časa jesti. Sadje ustvari prijetno sladko in okusno osnovo. Banana ima v tej kombinaciji tudi izjemno hranilno vrednost. Dodane začimbe delujejo razkužilno in učinkujejo kot naravni antibiotik, ter zato krepijo vaš imunski sistem. Spirulina je popolno super živilo, ki deluje predvsem čistilno. Zaradi visoke vrednosti klorofila, čisti strupe in zakisanost vaših tkiv, ter ustvarja nevtralno bazično okolje v vašem telesu. Deluje kot razstruplevalec. Konopljina moka je beljakovinsko bogata, saj vsebuje 40% čistih beljakovin. Takšen smoothie je veliko bolj zdrav, kot umetni proteinski napitki in napitki za hujšanje na proteinski osnovi. Večina že pripravljenih napitkov vsebuje ogromno strupenih dodatkov. Od ojačevalcev okusa, stabilizatorjev in številnih drugih dodatkih, ki še dodatno zakisajo vaše telo.

Priprava:

V visoko plastično posodo narežemo 1 banano, 1 kivi in 1 kaki ter dolije kozarec vode. Nato zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo cimet, klinčke in ingver. Ponovno zmešamo z mešalnikom z višjo hitrostjo. Na koncu dodamo še žličko spiruline in konopljino moko. Vse skupaj ponovno zmešamo s paličnim mešalnikom in mešamo dokler se ne ustvari "gladka" vsebina. Po želji lahko dolijete vodo. Če boste dodali spirulino, smoothie postrezite takoj, saj spirulina v kombinaciji z banano vsebino strdi v pudingu podobno strukturo.

Izbor najboljših
Zadnje objave
bottom of page