top of page

ZELENA KRI

POTREBUJEMO:

1 banano

Cimet

Ingver

Kurkumo

Klorelo

Konopljine proteine (ali konopljino moko).

*Konopljini proteini so le bolj fino zmleta moka. Moka ima še več balastnih snovi in je enako učinkovita kot čisti konopljini proteini.

Za dekoracijo:

Pravi kakav v prahu

PRIPRAVA:

Narežemo banano in dolijemo 2 dl vode. Zmešamo s paličnim mešalnikom. Nato dodamo cimet, ingver, kurkumo, čajno žličko klorele in žlico konopljinih proteinov. Ponovno zmešamo s paličnim mešalnikom v gosto zmes.

ZAKAJ JE DOBER?

Kombinacija super živil je idealna mešanica vseh sestavin, ki jih telo potrebuje za boljše delovanje:

Konopljini proteini so odličen vir čistih beljakovin ter najbolj koncentriran, popoln in uravnotežen vir esencialnih aminokislin in maščobnih kislin. To so izjemno pomembni viri za športnike in aktivne ljudi.

Tokrat sem smoothiju dodala še Klorelo, ki rasztruplja telo in čisti kri. Klorela iz krvi odnaša prebavljene snovi, saj zaradi svoje nitkaste sestave veže nase težke kovine in toksine, ki se nabirajo v krvi. Klorofil v rastlini opravlja podobno vlogo kot hemoglobin v krvi. Pomemben je za prenos kisika do celic. Klorofil tudi v našem telesu prevzame vlogo prenašatelja kisika po našem telesu, zato so celice veliko boljše preskrbljene s kiskom in mi imamo več energije in smo manj utrujeni. Klorofil lahko pomaga celo pri tvorjenju rdečih krvnič in na ta način izboljšuje kri.

Banana je odlično sadje z najbolj optimalno sestavo enostavnih ogljikovih hidratov (sladkorjev) in je tudi zelo nastina. Kurkuma deluje kot naravni antibiotik.

Cimet spodbuja delovanje možganov, deluje protivnetno in protimikrobno. Uvrščajo ga tudi med močne antioksidante: to pomeni, da izjemno učinkovito preprečuje, da bi škodljive snovi napadale zdrave celice. Na ta način zavira proces staranja in znižuje tveganje za bolezni srca, artritisa in diabetesa.

Vsaka sestavina bo opravila svojo nalogo, za vaše boljše počutje.

Dober tek.

Izbor najboljših
Zadnje objave
bottom of page