top of page

POMLADNE TESTENINE

POTREBUJEMO:

(za 2 soebi)

1 velik por

1 večja bučka

Pol čebule

2 stroka česna

Pinjole

Toretelini polnjeni z lososom

Torelini polnjeni z muškatno bučo

Oluščena konoplja

PRIPRAVA:

Na sončničnem olju (hladnostiskanem, nerafiniranem) popražimo čebulo, por in bučke. Vse skupa osolimo po okusu in dodamo še dva stroka česna in pest pinjol. Ko se zelenjava že omehča dodamo še 0,05 dl vode, da se zelenjava ne prijema na dno posode in da pridobimo nekaj sočnosti omake.

Vmes skuhamo še Torteline. Moj izbor poiščite v bolje založenih delikatesnih trgovinah in če imate možnost, izberite tiste sveže. Torteline različnih okusov skuhajte posebej, vsake v svoji posidi, da ohranijo lasten okus in aromo.

DEKORACIJA:

Na eno stran krožnika naložimo torteline z lososovim nadevom, na drugo stran pa z nadevom muškatne buče. Na sredino razporedite pripravljeno omako, tako kot kaže fotografija.

Dober tek!

Izbor najboljših
Zadnje objave
bottom of page