POMLADNE TESTENINE
POTREBUJEMO:
(za 2 soebi)
1 velik por
1 večja bučka
Pol čebule
2 stroka česna
Pinjole
Toretelini polnjeni z lososom
Torelini polnjeni z muškatno bučo
Oluščena konoplja
PRIPRAVA:
Na sončničnem olju (hladnostiskanem, nerafiniranem) popražimo čebulo, por in bučke. Vse skupa osolimo po okusu in dodamo še dva stroka česna in pest pinjol. Ko se zelenjava že omehča dodamo še 0,05 dl vode, da se zelenjava ne prijema na dno posode in da pridobimo nekaj sočnosti omake.
Vmes skuhamo še Torteline. Moj izbor poiščite v bolje založenih delikatesnih trgovinah in če imate možnost, izberite tiste sveže. Torteline različnih okusov skuhajte posebej, vsake v svoji posidi, da ohranijo lasten okus in aromo.
DEKORACIJA:
Na eno stran krožnika naložimo torteline z lososovim nadevom, na drugo stran pa z nadevom muškatne buče. Na sredino razporedite pripravljeno omako, tako kot kaže fotografija.
Dober tek!