top of page

KONOPLJINO OLJE ZA ZAJTRK

POTREBUJEMO:

1 žlica konopljinega olja

(nujno mora biti hladnostiskano, nerafinirano in nefiltrirano)

Smoothie:

1 banana

Konopljini proteini

(jaz uporabim kar moko, saj so proteini le še malo bolj prečiščena moka. Moka ima več balastnih snovi, zato je barva nekoliko temnejša)

KAKO UČINKUJE?

Vse bolj pogosto dobivam vaša vprašanja, kako se uporablja konopljino olje, da ima največji učinek. Sama ga dodam številnim jedem, kot lahko sledite po mojih receptih. Vsak dan pa že od oktobra začenjam dan z žlico čistega konopljinega olja na tešče. Najprej je potrebno popiti kozarec vode, da izboljšate hidracijo telesa in telesu povrnete vodo, ki jo ponoči izgubite z dihanjem in potenejm. Tako ga jemljem redno vsak dan, saj le tako lahko pričakujete dobre rezultate. Zraven si ponavadi pripravim še smoothie s sadjem, danes z banano, ki ga dopolnijo konopljini proteini in ga popijem pol ure kasneje. Enak postopek ponovim pred večerjo. Optimalna količina zaužitega olja sta dve žlici na dan na tešče.

Zame je bilo to odlično naravno "zdravilo", ko sem imela po kemoterapiji uničen imunski sistem in kri skoraj brez levkocitov,trombociti so propadali in nizek hemoglobin, oziroma na spodnji meji. Ostala zdravila, ki so mi jih predpisali so slabšala tudi črevesno floro in dražila želodec. Konopljino olje me je rešilo tudi teh težav, saj odlično zavaruje črevesno sluznico in naredi oblogo v želodcu.

Po enem letu rednega uživanja konopljinega olja zjutraj na tešče sem si popravila kri, celo tako, da je krva slika boljša od povprečja.

Izbor najboljših
Zadnje objave
bottom of page