top of page

MELONIN SMOOTHIE S KONOPLJINIMI PROTEINI

POTREBUJEMO:

(za 2 osebi)

1 banana

1/2 melone

1/2 manga

2 žlici konopljinih proteinov

1 žlica domačega lipovega medu

Začimbe:

Kurkuma

Ingver

Cimet

PRIPRAVA:

Današnji smoothi diši po poletju. Sestavine so sočni eksotični sadeži, ki telesu vračajo vitalnost.

Priprava je enostavna. Najprej na koščke narežemo sadje (banane, melone in mango). Nekaj koščkov banane damo na stran in jih kasneje uporabimo kot dekoracijo. Dodamo 2 dl vode in zmešamo z blenderjem ali paličnim mešalnikom. Ocenite gostoto in po želji dodajte še dodaten dl vode, če imate raje, da je smoothie bolj tekoč.

Nato dodamo še polovičko male žličke kurkume, ingverja in ščepec cimeta ter dve žlici konopljinih proteinov. Jaz sem uporabila kar moko, saj so proteini le bolj prečiščena konopljina moka. Moka vsebuje več balastnih snovi, zato je temnejše barve. V smoothiju pa skoraj ni zaznati posebnega okusa.

DEKORACIJA:

Za dekoracijo uporabimo 3 koščke banane in žlico domačega lipovega medu.

ZAKAJ MELONA IN KONOPLJINI PROTEINI:

Melona je odličen vir betakarotena. Med vsemi sortami je melona zaradi oranžne barve najboljši vir tega oranžno-rumenega barvila, ki varuje pred aknami, pešenajem vida in nekaterimi vrstami raka. Melona je v kombinaciji s konopljinimi proteini odlična tudi v času, ko hujašamo, saj ima 180g mesa tega sadeža povprečno le 50kcal in 0,5 g maščob. Konopljini proteini pa vašemu telesu priskrbijo najboljši vir beljakovin, so bogat vir esencialnih aminokislin, esencialnih maščobnih kislin, antioksidantov. Ta prehranski dodatek pomaga tudi pri hujšanju in oblikovanju mišičevja, nepogrešljiv pa je za ljudi, ki so občutljivi na gluten ali sojo.

Dobro jutro in lep začetek tedna vam želim.

Izbor najboljših
Zadnje objave
bottom of page