RUMENA MELONA Z JAGODAMI IN KONOPLJINO MOKO
POTREBUJEMO:
1/2 rumene melone
50 g ananasa
2 jabolka
50 g jagod
1 žlica domače marelične marmelade (skuhana je bila brez sladkorja)
Začimbe:
Kurkuma
Cimet
Doddatki:
Konopljina moka
Nastrgani mandlji
PRIPRAVA:
S paličnim mešalnikom zmešamo na koščke narezano sadje (rumena melona, anans, jabolka, jagode), dodamo žlico domače marmelade (ni nujen dodatek, kupljene v trgovini imajo preveč sladkorja in v smoothiju delujejo umetno). Vmes dodamo še začimbe. Kurkuma deluje kot naravni antibiotik, cimet pa razkužuje.
Kot dekoracijo dodamo žlico konopljine moke (naraven vir beljakovin) in nastrgane mandelje). Moko nato dobro vmešamo v sadje in uživamo v popolnem obroku.
Dober tek.