top of page

POLPETI Z AJDOVO KAŠO IN SEZAMOM

POTREBUJEMO:

2 jajca

500 g mlete govedine

1 čebula

500g ajdove kaše

Kapre

Črne olive

1 por

3 stroki česna

Himalajska sol (bolj mineralno bogata sol)

PRIPRAVA:

Najprej skuhamo ajdovo kašo v rahlo oslojeni vodi, približno 10 min, oziroma toliko časa, da povre vsa tekočina.

Zmes za polpete:

Zmešamo mleto meso 200g kuhane kaše, dodamo dva stepena jajca. Na kokosovi masti prepražimo čebulo in česen ter to dodamo v zmes. Dodamo začimbe po okusu: sol, poper, majaron in baziliko. Vse skupaj dobro zmešamo. Iz zmesi oblikujemo kroglico in jo povaljamo v zmesi polnozrnatega zdroba in rjavih sezamovih semen. Kroglico sploščimo in jo spečemo na kokosovi masti (oziroma sončničnem olju).

Priloga:

Preostanek ajdove kaše uporabimo za prilogo. Na kokosovem maslu na hitro dušimo na drobno razrezan por, dodamo še kapre in narezane črne olive. Dodamo še 3 stroke strtega česna in zmešamo. Nato dodamo ajdovo kašo in dobor premešamo.

Takšno kosilo sodi med bogate beljakovinske obroke z nizkim glikemičnim indeksom.

Izbor najboljših
Zadnje objave
bottom of page