top of page

MANDLJI S KOKOSOVIM MLEKOM

POTREBUJEMO:

100g mandljev

100 ml Kokosovega mleka

Vanilijevo aromo (bio vanilijev sladkor)

Kokosovo moko

PRIPRAVA:

Najprej zmeljemo mandlje v prah. Nato v mešalnik vlijemo kokosovo mleko in dodamo zdrobljene mandlje, ščepec vanilije za aromo in po občutku kokosovo moko. Vse skupaj zmešamo v kremo in postrežemo.

ZAKAJ KOKOSOVO MLEKO? Kokosovo mleko je hranilen in okusen nadomestek kravjega mleka.

Nikar se ne bojte, da je kokosovo mleko preveč mastno, saj vsebuje le zdrave maščobe, ki blagodejno vplivajo na organizem in celo pomagajo pri nižanju telesen teže. Kokosovo mleko vsebuje tudi lavrično kislino, ki preprečuje rast mikrobov, zardi česar hrana ostane dlje časa sveža.

Neakteri ga priporočajo celo za lažje hujšanje, in sicer 1 dl kokosovega mleka dnevno. Pred nedavnim sem prebrala članek, v katerem strokovnjaki opozarjajo, da odkar smo iz prehrane izločili uporabo ZDRAVIH maščob, so se začele pojavljati številne bolezni.

Med zdrave maščobe torej spada večina rastlinskih olj, ki jih pridobivajo iz ekoloških rastlin in so hladnostiskana in nerafinirana ali drugače toplotno obedalana. Pazite torej, da telesu dodajate dovolj nenasičenih maščob. (To so naprimer: konopljino olje, olivno olje-pazite na prej omenjene detajle, laneno olje, orehovo olje, kokosova mast,...)

Izbor najboljših
Zadnje objave
bottom of page