top of page

KONOPLJIN ŠMORN V KOZARCU S TOPLIMI JAGODAMI

POTREBUJEMO:

Zmrznjene jagode

Kokosov sladkor

Sveža melona

Konopljina moka

Pirina moka

3 jajca

Kamutovo mleko

Čokolada iz rožičeve moke in boba

Kokosovo mleko

PRIPRAVA:

"Šmorn":

Zmešamo 3 jajca, dodamo 250ml kamutovega mleka, po občutku dodajamo pirino moko in 3 žlice konopljine moke, dokler ne dobimo gostejšo maso. Vse skupaj zmešamo in dodamo še ščepec soli in vrečko vanilijevega sladkorja (najbolje bio).

Šmorn nato stresemo v steklen kozorec.

Vroče jagode:

Vmes pripravimo vroče jagode. Če kupite zmrznjene, jih odtajamo, nato jih segrejemo v manjši posodici, dodamo dve žlici kokosovega sladkorja (ali Stevie) in še dve žlici vode. Vse skupaj kuhamo 5 min, nato prelijemo čez šmorn.

Čokolada:

Tokrat sem kupila bio čokoladni namaz iz rožičev in boba. Nato v manjši posodici segrejemo 100 ml kokosovega mleka in dodamo žlico BIO čokoladnega namaza. Pustimo, da se čokoladni namaz stopi in postane kremast.

Za zaključek: V kozarec s šmornom in vročimi jagodami naložimo še sveže melone in prelijemo s čokoladno kremo.

Izbor najboljših
Zadnje objave
bottom of page