ŠPARGLJEVA OMLETKA S KRUHKI
POTREBUJEMO:
Šparglji
Šampinjoni
3 rezine pršuta
3 jajčka
sol
zelena
olivno olje
KRUHEK:
100g Ajdova moka Ekološka kmetija Darja
300g Pirina moka Ekološka kmetija Darja
400 ml Radenska
7g sode bikarbone
Žlička soli
Žlica olivnega olja
Bučna semena
OMLETA PRIPRAVA:
Na olivnem olju popražimo gobe in šparglje, ko se zmehčajo dodamo na koščke narezan pršut.
Vse skupaj prelijemo z zmešanimi jajci, ki jim dodamo žličko olivnega olja. Solimo po okusu in pustimo, da se spodnji rob zapeče, nato z lopatko obrnemo omleto in pustimo, da se zapeče kot palačinka.
KRUH:
Navagamo moke in jih v veliki plastični posodi zmešamo. Nato dodamo 7g sode bikarbone in žličko soli ter zmešamo. Dodamo še žlico olivnega olja in nato dolijemo 200 ml vode ter začnemo mešati v gladko gosto maso. Počasi dolijemo vso vodo in pazimo, da masa ostane dovolj gosta in brez grudic. Proti koncu dodamo še bučna semena in jih vmešamo v maso.
Maso nato razporedimo v pekač in 40 min vzhajamo v pečici segreti na 60C. Po 40 min, prestavimo temperaturo na pečenje: 220C in pečemo 35 min.
Dober tek