top of page

ŠPARGLJEVA OMLETKA S KRUHKI

POTREBUJEMO:

Šparglji

Šampinjoni

3 rezine pršuta

3 jajčka

sol

zelena

olivno olje

KRUHEK:

100g Ajdova moka Ekološka kmetija Darja

300g Pirina moka Ekološka kmetija Darja

400 ml Radenska

7g sode bikarbone

Žlička soli

Žlica olivnega olja

Bučna semena

OMLETA PRIPRAVA:

Na olivnem olju popražimo gobe in šparglje, ko se zmehčajo dodamo na koščke narezan pršut.

Vse skupaj prelijemo z zmešanimi jajci, ki jim dodamo žličko olivnega olja. Solimo po okusu in pustimo, da se spodnji rob zapeče, nato z lopatko obrnemo omleto in pustimo, da se zapeče kot palačinka.

KRUH:

Navagamo moke in jih v veliki plastični posodi zmešamo. Nato dodamo 7g sode bikarbone in žličko soli ter zmešamo. Dodamo še žlico olivnega olja in nato dolijemo 200 ml vode ter začnemo mešati v gladko gosto maso. Počasi dolijemo vso vodo in pazimo, da masa ostane dovolj gosta in brez grudic. Proti koncu dodamo še bučna semena in jih vmešamo v maso.

Maso nato razporedimo v pekač in 40 min vzhajamo v pečici segreti na 60C. Po 40 min, prestavimo temperaturo na pečenje: 220C in pečemo 35 min.

Dober tek

Izbor najboljših
Zadnje objave
bottom of page