top of page

AJDOVA KAŠA S TARTUFI IN GOBAMI


POTREBUJEMO:

- Hladno luščena ajdova kaša

- Beli šampijoni (gobe)

- Vloženi suhi paradižnik v olju

- Sol

- Tartufata

- Stročji fižol

KAKO NAREDIMO?

Najprej v vodi skuhamo hladno luščeno ajdovo kašo. (Hladno luščena pomeni, da za luščenje zrna ni uporabljen postopek s paro, ki ajdo že prvič skuha. Za hladno luščenje se uporabljajo posebni mlinski kamni, ki počijo ovojnico, zrno pa ohrani še vse hranilne vrednosti - PREVERITE NA EMBALAŽAH).

Istočasno, kot kuhamo kašo, v posebni posodi kuhamo tudi fižol.

Ajdova kaša se kuha od 15-20 min. Vmes si pripravimo gobe. Kuhano ajdovo kašo odstavimo, ko se pokuha vsa voda in zrno nabrekne. Nato v posebni ponvi pogrejemo žličko olivnega olja in 3 suheparadižnike, ki so bili vloženi v olje ter dodamo na koščke narezane gobe. Dodamo še konico žličke tartufate in vse skupaj dobro premešamo.

Posrežemo na krožnik in na vrhu okrasimo s kuhanim stročjim fižolom. Ljubitelji tartufof lahko dodate še malo tartufate, ki bo tvorila omamen vonj ter povezala vse okuse.

Dober tek!

Izbor najboljših
Zadnje objave
bottom of page